Magyar

DSLR esküvői videó, filmkészítés

Valentinfilm - tulajdonságok

Az esküvői videós kiválasztása Az esküvői videós munkája Miért ez a videós?

 Az esküvői videós munkája

Mire számíthattok, ha minket választotok?
Kezdjük az emberrel, aki a kamera mögött áll. Fontosnak tartjuk, hogy olyan szakember gárdával dolgozzunk, akiket a magas technikai tudás mellett a szakma szeretete jellemez. 

Hisszük, hogy nem elég ha az operatőr ott van az esküvőtök napján, át is kell élnie Veletek. Csak így készülhetnek olyan felvételek, amik az érzéseket, a hangulatot is visszaadják.
Csapatban dolgozunk, így Ti döntitek el, hogy egy vagy több operatőrt szeretnétek a nagy napra. Több esküvői videósnak akkor van igazán jelentősége, ha különböző helyszíneken ugyanabban az időben kell felvételt készíteni. Ha erre nincs szükség, akkor egy operatőrrel dolgozunk, de a technikai háttérnek és szaktudásnak köszönhetően a kész esküvői video már olyan részeket is tartalmaz, amik azt a benyomást keltik, mintha több kamera forgott volna egy időben.

Lássuk a forgatókönyvet!
Mivel életetek megismételhetetlen eseményéről van szó, így fontosnak tartjuk, hogy minden pillanatban „kamera készek” legyünk. Ez azt jelenti, hogy az általatok választott első eseménytől, ami lehet egészen korán a készülődés vagy a leánykikérés, folyamatosan követjük az eseményeket. Mivel mi a Tudósító, Történetmesélő (Storytelling)  stílust képviseljük, akkor se pihenünk a lagzi alatt, amikor más esküvői videós várná a következő eseményt, mondjuk a menyasszonytáncot, mivel mi ilyenkor tudjuk a történeteket, jókívánságokat rögzíteni.Elkísérünk titeket a fotózásra, ahol természetesen a fotós a „főnök” , mi csak a háttérből azt videózzuk, hogy hogyan születnek a képek. Így egy jó hangulatú werkfilm készül a fotózásotokról.A szertartásoknál igyekszünk csiptetős mikrofont tenni az anyakönyvvezetőre és a papra, hogy tökéletes legyen a hangjuk. A szertartásokat úgy vesszük fel, túl azon, hogy rögzítjük a legfontosabb részeket (bevonulás, esketés, kivonulás), hogy figyelünk a szöveges tartalomra. Tehát addig kamerázzuk az anyakönyvvezetőt, papot amíg be nem fejezi az adott gondolatát.Gratulációk, csokordobás, vonulás a lagzi helyre; ezeket is mind változatos képekkel videózzuk (egész alakos-, totál-, arc közeli képkivágások váltakoznak, több irányból), sok-sok élőhanggal. (csokordobás sikoltozó- ujjongó-tapsikoló násznéppel, dudáló menetoszlop).
A lakodalom alatt is törekszünk a változatos képi világra, figyelve az élőhangokra. Ekkor általában nincs mód a csiptetős mikrofonra, tehát tudatosan úgy vesszük például a pohárköszöntőt, vőfély beszédét, hogy az a hang a lehető legjobb minőségű legyen az esküvői videóban. Rögzítjük a további eseményeket folyamatosan: nyitótánc, bulizás,tortaszelés, játékok, menyasszony-, menyecsketánc. Ezen események szüneteiben tudjuk a már említett sztorikat, jókívánságokat rögzíteni.
A vacsorát követően nincs üresjárat. Addig állunk rendelkezésetekre, amíg program van. Mi az esküvői film teljessé tételére szerződünk, nem pedig egy előre meghatározott időpontig. Tehát, ha 3 óra 37 percre tervezitek a meglepetés U2 koncertet, akkor minden további nélkül maradunk.

Míg Ti a nászúton vagytok…
…mi stúdióba vonulunk. Ugyanis az esküvő felvétele 10-15 óra munkát jelent a videósnak, viszont az utómunka 25-40 óra szokott lenni.
Elsőként végigszelektáljuk a felvételeket, rövidítjük a snitteket, különvesszük a vágóképeket, amikkel a 2 kamerás hatást érjük el, szerkesztjük a riportokat, sorrendeket, témákat állítunk egymás után, zenéket választunk. Második lépésként érdemben vágjuk a filmet: pontosan egymás után tesszük a snitteket zenehasználattal, vágóképekkel. Utolsó lépésként hangerőket állítunk be, ettől kap dinamikai különbségeket az esküvői videótok! Ettől válik élménnyé a nézése. Egy végső ellenőrzést követő rendelkezésetekre bocsájtjuk a már örömmel nézhető esküvői filmet. Általában 40-80 perc hosszúságú szokott lenni, nyilván az események mennyiségének függvényében.
Miután Veletek egyeztetünk az esetleges javításokról, véglegesítjük az anyagot, elkészül az esküvői mozi. Ezután már csak a sokszorosítás van hátra, minek eredményeként a kezetekbe vehetitek Esküvőtök Mozifilmjét.

ÍRJATOK NEKÜNK! KÉRJETEK ÁRAJÁNLATOT!
Vegyétek fel velünk a kapcsolatot és
minden kérdésetekre választ kaptok!
hírlevél
Te már tervezed az esküvőt?
Iratkozz fel hírlevelünkre és maradjunk kapcsolatban!
Legutóbbi hírlevelünk
Kezdőlap Referenciák Partnerek GYIK Technika Akció Kapcsolat
Facebook
Esküvői videókészítés
Miért ez a videós? Az esküvői videós kiválasztása Az esküvői videós munkája
Technikai tulajdonságok
Hogyan készítünk mi DSLR esküvői videót? Esküvői videó vs. esküvői mozi
Stíluskereső
Pörgős Fiatalos Vidám Álomszép Tudatosan komponált zenefolyam Modern technológia
András István
www.valentinfilm.hu
info@valentinfilm.com
+36 (20) 383-0956
Copyright © 2013 valentinfilm.hu
Impresszum honlaptérkép
Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO