Nem csak az esküvői videó lehet emlékezetes, hanem a fotógép által készített képek is

Szerintem a férjemmel együtt nagyon szerencsések vagyunk a szakmánk miatt. Mindketten művészeti suliba jártunk, de sokáig nem tudtuk, pontosan milyen területen szeretnénk alkotni. Jómagam hosszú évekig foglalkoztam fotózással, mindkettőnk önkifejezésében kiemelt szerepet kapott a vizualitás, de valahogy mégsem találtuk a helyünket. Aztán ahogyan egyre divatosabbak lettek a művészien megkomponált esküvők, a bohém dekor, a természetközeli, olykor nomád szertartási és fotós helyszínek, nagyon erős indíttatást kezdtem érezni az esküvői videózás irányába. Talán az kellett hozzá, hogy olyan felvételeket lássak, amik inspirálóan hatottak rám, talán csak én értem meg arra, hogy állóképek helyett mozgó felvételeken örökítsek meg emlékezetes pillanatokat.

Így sok gyakorlás után megalapítottuk a férjemmel az esküvői videós vállalkozásunkat. Természetesen előfordul, hogy más eseményekre is hívnak bennünket, de ezek jellemzően szerelmes vagy nagyon bensőséges családi pillanatok (babavárás, szülők-nagyszülők házassági évfordulója, satöbbi). A sikerünkhöz és a szakmai fejlődésünkhöz is biztosan hozzátesz, hogy mi is egy párt alkotunk, és mások gyakran megdöbbennek azon, hogy sosem vesztünk még össze munka során vagy munka miatt úgy igazán. Azt nem mondom, hogy soha nincs köztünk nézeteltérés vagy szakmai véleménykülönbség, de már nem csak a magánéletben, hanem a munkánkban is olyan jól összehangolódtunk, hogy ezeken nagyon hamar túl tudunk lendülni.

A múlt hónapban olyan szerencse ért minket, hogy egy szívünknek nagyon kedves pár számára készíthettünk felvételeket, a helyszín a Balaton volt. A szertartáson és a lagzin már csak az önfeledt bulizáson volt a hangsúly számunkra is, hiszen a videókat előtte vettük fel. Kedvenc párosunk egy igazán egyedi ötlettel rukkolt elő a násznép nagy meglepetésére: a lagzisátor egyik sarkában egy fotógép várt bennünket, mi több, egy komplett fotósarok!

Ez egy modern kütyü, ami egészen kicsi helyet foglal el, az viszont biztos, hogy mindenki előtte fog tolongani a bulin! Barátnőmék gondoltak a mókára is, mindenféle vicces kelléket odakészíttettek a selfiegép mellé. Volt ott színes és csillogó paróka, különböző álarcok, poénos kalapok és partynapszemüvegek, bajuszok és egyéb kellékek, amikkel szinte nem győztük a vicces képek készítését. Egyébként nagyon könnyű volt – valljuk be, egy átlagos esküvői alkoholfogyasztáshoz képest is – a fotógép használata, de ha valaki nem boldogult az elindításával, egy kolléga a teljes buli ideje alatt rendelkezésre állt és segített.

Sötétben is jó minőségű képeket tudtunk csinálni és nyomtatni vele, és a fotókon kívül rövid mozgóképeket is rögzítettünk a kis szerkezettel. Tulajdonképpen ő egy tükörreflexes kamera, egy stúdióvaku és egy fotónyomtató szerelemgyereke. Ugye, milyen jól hangzik? Extra, hogy nagyon sokan megőrülnek azért, hogy minél hamarabb a kezükben tarthassák az esküvőkön készült fotókat (fotós koromból van még néhány emlékem a másnap reggeli megkeresésekről, miszerint kész vannak-e már a képek). Így amellett, hogy profi fotóst is fogadhatunk a nagy napra, egyszerűen oldhatjuk meg a türelmetlenség problémáját a selfiegép segítségével, és mellette még egy szuper élményt is adunk a vendégeknek. Ráadásul korlátlan mennyiségű fotót tudunk készíteni és nyomtatni!

Annyira lenyűgözött ez az ötlet és olyan szuper fotókat alkottunk, hogy később a weboldalukon is utánanéztem a részleteknek. Ami szimpatikus volt, hogy egy táblázatból könnyen tájékozódhatunk az árakról, és minden alapszolgáltatás mellett a feláras szolgáltatás is világosan jelezve van. Például a fehér háttér benne van az alapárban, de a mintás-színes hátterek pluszpénzbe kerülnek. Az árszabás az automata bérlésének órái szerint módosul. Négy, hat és nyolcórás időtartamra tudjuk lefoglalni a kis eszközt, a túlóra díja minden esetben egységes óradíjú. Budapesten nincs kiszállási díj, Budapesten túl pedig kilométerenként számlázódik. Az oldalukon van lehetőség kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésére, ahol ha megadjuk az adatainkat és az eseménnyel kapcsolatos részleteket, ahová szeretnénk kibérelni a fotógépet, megkönnyíthetjük a foglalási folyamatot. Egyéni igények esetén személyre szabott árajánlatot is tudunk kérni. Ígéretük szerint minden megkeresésre maximum kettő munkanapon belül reagálnak, ami jól jön az esküvőszervezés mozgalmas piacán. De kereshetjük őket a megadott mobilszámukon is, ha az kényelmesebb számunkra.

Egyébként ami egyértelművé teszi, hogy milyen okos és praktikus kis masinával van dolgunk, az az, hogy az elkészült fotókat az ügyfelek digitális formában is megkapják, így biztos nem kél lába egyetlen jól sikerült fotónak sem, emellett a kiváló minőségű képeket meg tudjuk osztani a közösségi oldalaink bármelyikén.

Számunkra egyértelműen hozzájárult a felejthetetlen élményhez a fotógép, nemkülönben az ifjú pár számára. Mindenkiből kihozta az örök gyereket és a mókamestert a sok bolondos kiegészítő és az emelkedett hangulat. Abban is van igazság, hogy sokkal spontánabb felvételek születnek így, hiszen nincs fotós, aki instruál, akinek pózolni kell, csak egy pöttyintés az érintőképernyőre és készül is a fénykép.

Örülök annak, hogy megismertük ezt a lehetőséget, biztosan másoknak is ajánlani fogjuk még.