Az esküvőkkel teli napjaim után tibeti hangtálakkal relaxálok

Az esküvő az egyik legfontosabb pillanat az ember életében. Amikor megházasodik az ember, picit olyan, mintha tényleg belépne a felnőtt korba. Ez már nem csak egyszerű mókázás, amiből bármikor ki lehet lépni. Innentől, ha bármi gond van a párunkkal, először közösen kell megoldanunk, hiszen jogi következményekkel is jár, ha csak úgy el akarnánk hagyni őket. Nem egyszerű a házasság, ezért is emlékeznek sokan vissza az esküvőjükre, amikor még minden olyan könnyed és szimpla volt.

Nekem pedig az a munkám, hogy ezeket a pillanatokat megörökítsem. Lehet, hogy az adott párnak tíz év múlva anyagi gondjai lesznek és visszanéznek majd ezekre a képekre és kicsit reményt fog adni nekik. Az esküvői fotózás egyrészről nagy móka. Láthatom a rengeteg ötletet, ami a házasodó felek fejéből pattan ki. Olyan esküvőkön voltam már, amiket el sem tudtok képzelni. Volt hajós, repülős, ejtőernyős, őrület, hogy miket ki nem találnak az emberek. Ezek az események pedig az én életemet is gazdagították.

Néha egyébként saját történeteket is kitalálok a párokhoz. Egy kis szeletet kapok az életükből azzal, hogy fotózok az esküvőjükön. Mindig elgondolkozok azon, hogy miként találkozhattak, mi vette rá őket, hogy megtegyék ezt a nagy lépést és, hogy mit tartogat számukra a jövő. Rossz szokásom, hogy próbálom megtippelni ki marad együtt és ki nem. Szerencsére a jóslatom nem mindig válik be és sok kuncsaftomnak évekkel később is látom a közös képeit, ahol látszólag nagyon boldogak.

Az sem mellékes, hogy milyen embereket ismerek meg a munkámon keresztül. Az élethez nem utolsó dolog az, ha kapcsolati tőkénk van, úgyhogy mindig örülök, ha a legkülönfélébb pozíciókban szereplő emberekkel találkozok. Lehet, hogy egyszer mondjuk elromlik a laptopom és eszembe fog jutni, hogy az egyik esküvős kuncsaftom informatikus volt. Szóval, úgy érzem, hogy nem csak az emberek életébe kapok egy kis betekintést, hanem egy korképet is alkothatok a fejemben arról, hogy miként szeretnek ebben az évtizedben az emberek.

Ez a sok móka és kacagás azonban egy idő után nagyon le tud fárasztani. Szerencsére otthon vannak technikáim arra, hogy relaxáljak egy jót. Ilyenek a tibeti hangtálak, amiknek segítségével mindig el tudok lazulni. Pár évvel ezelőtt találkoztam ezekkel a gyönyörű kézműves termékekkel, mikor véletlenül rábukkantam a Nepáli Termékek oldalára. Elsőre egy átlagos webshopnak tűnt, később azonban rájöttem, hogy szinte a karmám vezetett ide.

Ha fellépünk a webshopra, már rögtön érezhetjük a helynek a pozitív energiáit. Mindig van valami kellemes kép az aktuális termékekről. Az oldal színei is átringatják az ember egy meditatív állapotba, hiszen tipikus buddhista színeket használ. Az arany és a fehér egyáltalán nem bántja az ember szemét és, mivel képekkel is tarkítva van az oldal, még éjszaka is nyugodtan böngészhetünk rajta. A menürendszer használata nem igényel különösebb magyarázatot. Kategóriákra vannak bontva az itt található termékek és ezek segítségével hamar megtalálhatjuk azt, ami minket érdekel.

Ha éppen tibeti hangtálak érdekelnek minket, akkor természetesen ezek is rendelkeznek egy külön kategóriával. Az itt látható listát még tovább szűkíthetjük különböző szűrőkkel. Az egyik szűrés a termék fajtájára vonatkozik, a másik pedig arra, hogy például mennyibe kerül, vagy melyik a legnépszerűbb. Én mindkettőt szoktam használni, bár kezdő vásárlók inkább az utóbbit veszik igénybe. Erre az a magyarázat, hogy még nem ismerik annyira azt, hogy milyen tibeti hangtálak vannak. Ezt könnyen orvosolni lehet, ráadásul ki se kell lépnünk az oldalról hozzá.

tibeti hangtálak

Bizony, most jön a nagy meglepetés. A Nepáli Termékek nem csak termékek forgalmazásával foglalkozik. Jó buddhista lévén, el is szeretnék magyarázni nekünk azt, hogy milyen mélyebb jelentést hordoznak az itt vásárolt kézműves termékek. A blog részlegen rengeteg cikket lehet olvasni, amellyel bővíthetjük a buddhista tudásunkat. Ahhoz, hogy elérjük ezt a részét az oldalnak, egyszerűen csak rá kell kattintanunk a „blog” feliratra a felső menüben. Alig lehet elhibázni, hiszen, ha számítógépes böngészőben nézzük, akkor rögtön kiadja, ha telefonon, akkor pedig csak le kell nyitnunk a bal felső sarokból.

Van egy olyan cikk, aminek a tibeti hangtálak a témája. Azt hittem, hogy járatos vagyok a hangtálak világában, de a Nepáli Termékek biztosított afelől, hogy mindig lehet új dolgokat tanulni. Azért szeretem ezeket a cikkeket, mert emberien adják elő az adott témát. Tehát, nem kell félnünk attól, hogy túlságosan tudományos a szöveg. Nem számít, hogy valaki éppen most vásárol először életében  hangtálat, vagy már visszatérő vásárló a Nepáli Termékek oldalán, akkor is találhat izgalmas új infókat.

A tibeti hangtálak cikkben az volt a legizgalmasabb, mikor elmagyarázták, hogy mitől függ a hangtál hangja. Nagyszerű volt egy kis betekintést nyerni ebbe az elsőre titokzatosnak tűnő foglalkozásba. Olyan misztikus az egész. Ráadásul nem kell attól félnünk, hogy az itt vásárló termékekbe nincs szív és lélek belerakva. Sokszor beleeshetünk olyan buddhista témájú termékekbe, amiket gyártósoron készítenek. A Nepáli Termékeken forgalmazott tibeti hangtálak azonban egytől-egyig kézművesek. Ráadásul Nepálban készültek, ami még nagyobb plusz, hiszen azt érezhetem, hogy valamit én is kaptam a mesés keletből.

Az árak nem feltétlenül olcsók, hiszen, mint említettem, ezeket a hangtálakat kézzel készítik. Nekem ez megéri azt a plusz pénzt, amit rá kell fizetni. Hiszen tudom, hogy az innen rendelt tibeti hangtálak nem fognak tönkremenni pár hónapon belül. Ráadásul, mivel nagyon fontos az, hogy milyen rezgéssel szólal meg, nem mindegy az sem, hogy milyen a tál minősége. Egy gyártósoron készült hangtálnak soha nem lesz olyan tiszta hangja, mint amit a Nepáli Termékekről rendelhetünk. Érdemes azt is tudni még, hogy 17 000 forint fölött ingyenes a kiszállítás. Mindig megörülök annak, ha nem kell plusz pénzt fizetnem, sokszor azonban csalódás szokott érni, mert kiderül, hogy mondjuk csak Pest megyében szállítanak ki. A Nepáli Termékek azonban az egész ország területén kiszállítanak és az előbb említett árhatár fölött ezt ingyen teszik meg.

Jó tudni, hogy még vannak olyan internetes boltok, ahol ilyen őszintén működik minden. Nem akarnak átverni minket és nincsenek idegesítő reklámok, amik el akarják vinni a figyelmünket. Ha érdekel minket, hogy milyen indokból alapították a Nepáli Termékek webshopját, akkor a „rólunk” részlegben még erről is olvashatunk. Ez számomra még egy indok volt arra, hogy visszatérő vásárló legyek.

A termékek kiszállítása pedig nagyon gyorsan megy. Egyszer sem volt még olyan bajom, hogy sérülten érkezett volna valami. Ha azonban bármi probléma lenne, a Nepáli Termékek ügyfélszolgálata készségesen segít nekünk. Tehát, ha tibeti hangtálakról van szó, akkor én ezt az oldalt ajánlom mindeképpen.