Majdnem tönkre tette a videókamerámat a víz

Van egy eléggé profi videókamerám, mert már gyerekkorom óta a hobbim volt a videózás. Van is egy Youtube csatornám ahová általában természetfilmeket szoktam feltölteni. Mivel sokan tudják rólam, hogy szeretem ezt csinálni, már többször is felkértek rá a barátaim, ismerőseim, hogy vigyem mozgóképre az esküvőjüket. Mivel jól jön a plusz pénz, és amúgy is imádok felvételeket készíteni, ezért ezeket mindig elvállalom. Különben is szeretem az esküvők hangulatát, hiszen ritka az olyan pillanat, mikor egy pár ennyire boldog lehet. Ez azon dolgok egyike, amit mindig érdemes megörökíteni, hiszen ki ne akarná ezt később vissza nézni?

Mostanra már lassan hivatásos esküvői videóssá léptem elő. Sosem terveztem, hogy ez lesz a szakmám, de úgy tűnik, efelé visz engem az élet. Legutóbb azonban majdnem ráfáztam. Az esküvő előtti napon bekészítettem a kamerámat, az ajtó elé a földre. Másnap reggel csőtörés történt, és enyhén vizes volt a padló. Szerencsére a kamerának nem esett baja, de azért tanulságos eset volt.

Nagy kár, hogy nem vettem fel már a kapcsolatot korábban egy kitűnő vízszerelő brigáddal a https://vizszereles.net weboldalon keresztül. Már régebben is megtaláltam az oldalt, mert itt-ott vizes volt a fal, de sajnos halogattam a szolgáltatásuk igénybevételét, pedig utólag kiderült, hogy ennél profibb és felkészültebb társaságra nem is bízhattam volna a feladatot.

Fel is hívtam is őket másnap, és 2 óra múlva már ki is érkeztek hozzám. Nagyon hamar megtalálták a hiba forrását. Megemlítették, hogy jobban tettem volna, ha már a nedves falak felfedezésekor szólok nekik, mert akkor megelőzhető lett volna ez a komoly baj. Így azonban sajnos egy sokkal komplexebb és időigényesebb feladatot kellett megoldaniuk. Persze ők akkora szakértemmel és tapasztalattal bírtak, hogy ez is rutinnak számított nekik.

Ez a hozzáértés és az ügyfelekhez való kitűnő hozzáállás már a telefonos beszélgetésünkben is érezhető volt. Mikor bejelentettem a hibát, csak olyan kérdéseket tettek fel, amikre könnyedén tud válaszolni olyan is, aki a szakmán kívüli. Ez a csapat azonban már ezekből a válaszokból is részletes képet tud alkotni a fennálló helyzetről, persze a teljes körű felméréshez személyesen is ott kell lenniük.

Ott voltam mikor a javítási munkálatokat végezték. Itt egy kifejezetten összetett probléma lépett fel, a csőtörés nem is ott keletkezett, ahol a falon vízfoltok voltak.

A csőrendszer meghibásodását a csőkamerázás eljárással végezték el. Ennek az volt a nagy előnye, hogy így a lehető legkisebb bontást kellett elvégezni a problémás rész megtalálásához. Megnyugtató volt a számomra, hogy a lehető legkisebb kellemetlenség mellett sikerült megtalálniuk a törött részt. Kiderült, hogy az adott helyen rosszul voltak elhelyezve a toldások, illetve az illesztések. Természetesen ennek a javítása nem okozott gondot a https://vizszereles.net szerelőinek. Olyan alapos javítást kapott a csővezeték, hogy egészen biztos, hogy nagyon sokáig nem lesz probléma vele azon a részen.  A társaság erre még több éves garanciát is vállalt, amit könnyyen megtehetnek, figyelembe véve, hogy mennyire profi eszközökkel és szakemberekkel rendelkeznek.

Az biztos, hogy ha a jövőben bármilyen másfajta probléma felmerülne a lakásom vízvezeték rendszerével, automatikusan hozzájuk fogok fordulni és egy pillanatig sem fogom halogatni a telefonhívást. Bárkinek merem tanácsolni, hogy ha vizes falakat, vagy más intőjeleket lát, azonnal keresse meg ezt a kitűnő vállalatot.