Esküvői videózásra is csak téli gumival szabad a hidegben elindulni

Sok érv szól mind a főszezonbeli: késő tavaszi, nyári, kora őszi esküvő mellett, de a késő ősztől – kora tavaszig lévő periódusra is. Ekkor kevesebben esküdnek meg, így kisebb az esélye, hogy néhány barátunknak nehéz döntést kell hoznia, hogy a mi lakodalmunkra jöjjenek azon a fontos szombat estén vagy valaki máséra… Aztán az ár sem mindegy, sok hely, ahol van bérleti díj, ezt megfelezik vagy elengedik októbertől. Én sosem bántam meg, hogy október közepén esküdtem, majdnem napra pontosan 5 éve.

Ha újra csinálhatnánk, fotóst fogadnánk az egész eseményre és profi esküvői videóst is. De bárki is érkezik, egy biztos: a biztonság kell, hogy az első legyen és a főszezonon kívül ez bizony téli gumi használatával jár.

Erről jut eszembe: most pont ideje van, hogy akár lesz esküvő a közeljövőben, akár nem, felszereljük a téli gumikat, ha pedig nincsenek otthon, akkor ideje venni egy garnitúrát. Egy ismerősöm a Gumidiszkontot ajánlotta (gumidiszkont.hu/teli-gumi). Meg is néztem, és úgy tűnik, minden rendben van vele. Át lehet venni személyesen a megrendelt gumikat Miskolcon, vagy az országban bárhová kiszállítják! Méghozzá azt ígérik, gyorsan: a nagy rendelések idején, októbertől év végéig 4-5 munkanap alatt, egyébként már másnap megérkezhet, ha dél előtt rendeljük meg. Ez nagy segítség lehet azoknak, akik egy faluban laknak, ahol nincsen ilyen üzlet, és nyilván jobb árakat tud ajánlani, mint a bel-budai kereskedők!

Ha legörgetünk a kezdőlapon, rögtön meg is találjuk a legnépszerűbb téli gumikat méret szerint. Innen már csak egy dolog van hátra: megtudni, hogy milyen méret kell az autónkra! Nyilván, nyúlhatunk a Google-höz, ki fogja dobni, ha pontosan tudjuk, milyen autónk van (milyen évjárat, gyártmány, stb), megpróbálhatjuk a Gumidiszkont autó márka szerinti keresőjét is, de ez nekem nem működött, de a legegyszerűbb, ha odamegyünk a gumikhoz és leolvassuk. Persze van ott egy csomó szám és betű. Ha fogalmunk sincs, miről van szó, vagy ránézhetünk a Gumidiszkont kezdőlapján a narancs keresőnél a gumi képére vagy ha ennél mélyebbre akarunk ásni / biztosabbra akarunk menni, az általános információkban mindent megtalálunk!

Beleolvastam a Gumidiszkont blogjába is, a téli gumikról szóló cikk fogott meg leginkább. Ebből tudtam meg, hogy a téli gumit úgy tervezték, hogy téli hidegben is ruganyos legyen, ne merev. Azt is, hogy a téli gumik mintázata általában mélyebb és több ilyen bemélyedés is van, mint a nyárikon. Bár a magyar KRESZ, jogszabályok nem írnak elő semmit, amikor a napi átlaghőmérséklet 8 °C alá esik, érdemes váltani! Vagy még egyszerűbben: ha reggel fagy, ideje váltani!

És ha Pató Pál úr módján addig halogatjuk a téli gumik felszerelését, amíg eltelik a tél? Így könnyen balesetet okozhatunk, hiszen a nyári gumi keményebb lesz és a kellő tapadás hiányával jóval hosszabb lesz a fékút…

Ha eldöntötted, hogy új téli garnitúrára van szükség, akár esküvőre vagy lakodalomra (idén sajnos csak kicsikre…), akár csak a gyerek(ek)kel a suliba vagy munkába indulunk, ne feledjük el feltenni őket! A Gumidiszkontban könnyen találunk autónkra valót a 30.000 fajtából, csak jól válasszuk ki a méretet!