Esküvői videó előtt nem elhanyagolandó a fogpótlás

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd azon kell izgulnom, hogy megfelelően nézzek ki az esküvői videómon! Mármint természetesen minden menyasszony azon aggódik, hogy csak minden rendben legyen. Sokan például képesek fogyókúrába is kezdeni azért, hogy a lehető legjobb formájukat hozzák a nagy napon. Főleg, ah mindez videón is meg lesz örökítve! Persze, hogy olyan végeredményt szeretnének viszont látni, amit örömmel mutatnak meg akár az unokáknak is. Az én esetem azonban nem ilyen egyszerű, nekem ugyanis fogpótlásra van szükségem, de sürgősen! Még szerencse, hogy az egyik barátnőm elküldte a fogorvosbudapest.info oldal elérhetőségét a részemre. Itt nem csak a fogpótlás menete, de a fogpótlás ára is tételes felsorolásban megtalálható, így szerencsére nagyon hamar tudtam tájékozódni a témában.

A fogpótlás ára és a fogpótlási lehetőségek

Mint a honlapról kiderült, kétféle bevett módszer létezik a fogpótlásra, a korona létrehozása vagy az implantátum beültetése. A honlap alapján úgy olvastam, a fogorvosi rendelőt üzemeltető doktornő a második megoldást javasolja. Ez ugyan árban borsosabb, de hosszabb távú megoldást kínál, ráadásul esztétikailag is sokkal szebb látványt nyújt. Márpedig ez az esküvői videó miatt egyáltalán nem mindegy! Az implantátumhoz az árképzés egyébként minden esetben egyedileg történik. Hiszen minden ember fogsora, fogtörténete más, ezért szükséges egy előzetes diagnózis felállítása is. Ez alapján tudják csak elkészíteni az árajánlatot, és csak ezt követi a tényleges beavatkozás. Ez, tehát a fogpótlás ára, vagyis az implantátum beültetése 120.000 forintot kóstál, ami nem kis pénz, pláne egy esküvőszervezés kellős közepén. Ezért nem csak korrekt eljárásnak, de nagyon pozitív gesztusnak is tartom azt, hogy a megelőző diagnosztikáért és az árajánlat előállításáért nem számítanak fel plusz költséget!

Persze a koronát ettől függetlenül, ha szükség van rá, akár kombinálni is lehet az implantátummal. Attól függően, hogy fémkerámia vagy cirkónium koronáról beszélünk, 45.000-65.000 forintot érdemes rászánni egy ilyen beavatkozásra. Bizony, a fogpótlás költséges beavatkozás, de hát ha egyszer ezen múlik a tökéletes mosoly az esküvői videón, akkor nincs mit tenni – irány a fogászati rendelés!