Az alkoholfüggőség nem csak valami művészi hóbort

Három hete volt a testvérem lakodalma, és az esküvői videókat az egyik legjobb barátjuk, Andris készítette, aki profi operatőr. Már több videó klip és rövidfilm forgatásán is részt vett, és magabiztosan mozog mind filmművészek, mint előadóművészek köreiben. Elég hektikus az élete, és lehet, hogy éppen ennek a csapongó életvitelnek köszönhetően vált alkoholfüggővé.

Nagyon tehetséges fiú, és remek dolgokat tudna még létrehozni, ezért különösen szomorú, hogy alkoholizmustól szenved. De az alkoholbetegség a legtehetségesebbeket sem kíméli. Azonban ha továbbra is így folytatja, várja őt az addiktológiai osztály. Nagyon fontos a megelőzés, és minél tovább áll fent a függőség állapota, annál nehezebb lesz felépülnie belőle.

Én sajnos nem vagyok nagy szakértő az addiktológia területén, de biztos vagyok benne, hogy a megfelelő segítséggel akár rövid időn belül is felépülhet. Utánanéztem, hogy milyen segítő központok léteznek, amelyek a hozzá hasonló alkoholbetegek kezelésére szakosodtak. Ekkor találtam meg a Felépülők Központot. A Felépülők egy olyan rehabilitációs központ, akik saját személyes tapasztalataikat is beépítve, a beteg hozzátartozóira is gondolva végzik a munkájukat.

Remélhetőleg Andris is ráébred hamarosan, hogy egy kicsit le kellene nyugodnia, és elengednie az alkoholt, ugyanis nem jelent megoldást a fennálló problémáira. Szeretném, ha még az én esküvőmön is ő videózhatna majd.