Az esküvő után a napelemes rendszer volt a következő nagy projekt

Az esküvői videónkat nagy becsben tartjuk. Hatalmas kincs, hogy már ilyen profi videók tudnak készülni életünk legszebb napjáról, amit később bármikor visszanézhetünk és még a gyerekeink, vagy az unokáink is. A menyegző Etyeken volt, egy elképesztően festői környezetben. A videósunk vágókép gyanánt készített néhány felvételt magáról a faluról is, ahol azt vettük észre, hogy rengeteg a napelemes háztartás.

Hosszas tanakodás után úgy döntöttünk, hogy a következő nagy projektünk egy napelemes rendszer lesz. A napelemrendszer.info oldalon találtunk rá a legjobb kivitelező csapatra, ahol kértünk is egy ajánlatot. Nagyjából 1 hét után már ki is jöttek a szakemberek, hogy elvégezzék az ingyenes helyszíni szemlét, ami alapján megtudják mondani a végleges árat, vagy, hogy egyáltalán alkalmas-e a házunk egy ilyen rendszer telepítésére.

A legfontosabb tartozék

A napelemes rendszerek legfontosabb alkotó eleme, ami nélkül nem is tudnánk hasznosítani a rendszer által termelt energiát az, a napelem inverter . Ugyanis a napelem inverter az, ami az egyenáramot váltóárammá alakítja ezzel pedig általunk is felhasználható energiává válik. Ha valamin szeretnénk spórolni, akkor azt ne ezen a tartozékon tegyük, inkább áldozzunk egy kicsikével többet, de válasszunk igazi minőséget, hogy akár 15 évig kifogástalanul működhessen. A napelem inverterek koronázatlan királya, a német csúcsteljesítményű SMA inverter, amiről a kritikusok is elismerő szavakkal beszélnek.  

Különbséget lehet tenni az inverterek esetében a hálózatra visszatápláló és a sziget üzemű rendszerek között. A lényegi különbség a kettő között, hogy míg az előbbinél nem szakad meg teljesen a szolgáltatóval a kapcsolat, addig az utóbbinál igen.

Hogyan működik egy napelem rendszer?

Alapvetően az a lényeg, hogy a Nap fényét használva a napelem panelek elektromosságot generálnak. A napelem technológia tehát a napsugárzás elektromágneses sugárzását hasznosítja. A szabad elektronok úgy jönnek létre, hogy a cellákon keresztül beérkező sugárzás találkozik a szilíciumréteggel. Nagyjából pedig itt jönnek képbe az előbb említett inverterek.

Mindenből válasszuk a legjobbat!

Mi a Pentele Solar kivitelező csapatot választottuk. Úgy éreztük, hogy a sok kivitelező közül, akikkel lehet találkozni az interneten, ők a legmegbízhatóbbak, a leginkább ügyfélközpontúak és legprofibbak. Szerencsére nem ért bennünket csalódás. 100 százalékosan elégedettek voltunk a munkájukkal és mindenben csak dicsérni tudom őket. egész folyamat kicsivel több, mint egy hónap alatt végbement és boldog vagyok, hogy úgy kezdhettük meg a házas életünket, hogy zöld energiát termelünk.