Az esküvőm előtt olcsón belekezdhettem egy fagylaltos vállalkozásba

A nőknek általában rengeteg elképzelésük van azzal kapcsolatban, hogy miként fog majd kinézni az esküvőjük. Azt tapasztaltam, hogy ez a többség számára nagyon fontos és meg is tudom érteni, hogy miért. Több olyan emberrel találkoztam már, akik nem kerítettek különösebben nagy ügyet az esküvőjük köré és később nagyon megbánták. Igenis, ez egy hatalmas nap az ember életében és érdemes úgy megünnepelni, hogy az emlékezetes legyen mindenki számára. Ezalatt nem azt értem, hogy feltétlenül méregdrágának kell lennie az eseménynek, hanem, hogy érdemes belevinni egy kis személyes pluszt.

Ugyanezt gondolom az esküvőről készített videókról. Ha később majd gyerekeim lesznek, biztosan meg akarom majd mutatni nekik, hogy az anyukájukkal milyen volt az esküvőnk napja. Mikor ezt teszem, nem azt szeretném látni a tévében, ahogy valamelyik ismerősünk részegen rángatja a kamerát és alig lehet látni valamit. Ezért biztosan nem fogom majd sajnálni a pénzt arra, hogy felvegyek egy jó kamerást, aki szépen végigköveti majd az eseményeket.

Az esküvőnek azonban van egy olyan kettőssége, ami miatt néha nehéz megmondani a határokat. Ez a kettősség pedig a személyesség és a közösségi élmény között húzódik meg. Egyrészről ez egy hatalmas nap nekem és a páromnak, de közben az ismerőseinknek és a családunknak is, akik ugyanúgy örülnek nekünk. A videózásnál azonban úgy gondolom, hogy érdemesebb inkább a személyességre fektetni a hangsúlyt. Pár napja láttam egy olyan esküvői videót, ami vetekedett a mozikban látható filmek minőségével. Mégis, miközben néztem, csak arra tudtam gondolni, hogy valami nincs rendben ezzel az egésszel. Szép volt minden, de annyira azt éreztem, hogy ez nem tartozik rám. Nagyon örülök a boldogságuknak, de nem szabadna ennyire beengedniük egy ilyen videó keretében. Ha valaki túlságosan bizonygatja az érzéseit a külvilág felé, az mindig gyanúsan hat a számomra.

Mindegy, majd úgyis meglátom mi lesz, mikor majd a saját esküvőmet tartom. Addig meg okoskodhatok bármennyit, úgysem tudom megjósolni, hogy miként fogok hozzáállni az egészhez, mikor eljön majd a nagy nap. Ez azonban nem hiszem, hogy most lesz, mert mielőtt megházasodok és családot alapítok, szeretném, hogy biztos anyagi háttérrel rendelkezzek. Ezért is gondoltam úgy, hogy alapítanom kéne egy vállalkozást. Gyerekkori álmom volt egy fagylaltozó vezetése, úgyhogy nem is gondolkoztam túl sokat, emellett döntöttem. Félre volt rakva valamennyi pénzem, viszont éreztem, hogy ez nem lesz elég ahhoz a rengeteg, drága géphez, amikre szükségem van egy fagyizó megalapításához.

Az egyik ismerősöm azonban szóba hozta nekem, hogy létezik egy olyan oldal, ahol akár több százezer forintot tudok spórolni ilyen ipari gépeken. Kértem, hogy küldje el és el is küldött nekem egy Dealer – Gastro & Ice Dealer feiratot, amelyre rákattintva az Rdealer oldalára kerültem. Az oldal kinézete nincsen túlcsicsázva, de ezzel nincs is semmi bajom. A vásárlók nagy része nem azért jön ide, hogy el legyenek kápráztatva. A vállalkozóknak az a legfontosabb, hogy minőségi termékeket lehessen rendelni az Rdealer oldaláról és az, hogy jók legyenek az árak. Meg persze az sem utolsó szempont, hogy könnyen átlátható legyen az oldal. Erre pedig a minimalista design miatt nem is lehetett semmi panasz.

Az oldal több nyelven is elérhető, úgyhogy külföldi barátainknak is bátran ajánlhatjuk. Ami viszont meglepett, hogy a nyelven kívül még pénznemet is válthatunk. Tehát, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy hány euróba kerülne az adott termék, akkor egyszerűen csak át kell állítanunk. Ezt a jobb felső sarokban tehetjük meg, közvetlenül a nyelvi beállítások mellett. Az árak ettől függetlenül sem tartalmazzák az áfát, úgyhogy erre érdemes odafigyelnünk.

A termékek között nem fogunk elveszni. Elsőként mindenkinek azt ajánlom, hogy görgessen le a kezdőlapon és nézze meg, hogy aktuálisan milyen akciók vannak érvényben. Rengeteg hihetetlen jó ajánlatot fogtam ki így, amelyekkel nagyon sok pénzt tudtam spórolni. Ahogy a barátom is mondta, az itteni leárazások nem pár ezer forintot jelentenek. Egy jobb ajánlat keretében akár több százezer forintos kedvezményhez is juthatunk, ami több termék esetén hatalmas különbséget tud jelenteni, különösen kezdő vállalkozók számára. Nekem is ez tette lehetővé, hogy egyáltalán el tudjak gondolkozni azon, hogy megnyissam a vállalkozásomat.

Dealer - Gastro & Ice Dealer

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy miért ilyen olcsók az itt árult termékek. Elsősorban azért, mert az oldalon több, használt állapotú gépet is árulnak. Ettől azonban nem kell megrémülnünk. A használt szó, az Rdealer oldalán nem azt jelenti, hogy használhatatlan, vagy rossz minőségű. Egyszerűen annyit tesz, hogy már volt egy korábbi tulajdonosa, akinek nincs többé szüksége rá. Szerintem semmi rossz nincsen abban, ha az ember használt termékeket vásárol. Ezzel a környezetünket is védjük és a pénztárcánknak is kedvezünk. Nagyon örülök, hogy a Dealer – Gastro & Ice Dealer fémjelzésű oldalon biztosítanak számunkra egy ilyen alternatívát is. Azért mondom, hogy alternatívát, mert természetesen új dolgokat is lehet venni tőlük. Én azonban nagyon ajánlom, hogy próbáljátok ki a használt termékeiket is, mert nem lesz okotok a csalódásra.

Sok internetes oldalnál problémát szokott jelenteni, hogy nem tudjuk, miképp lehet elérni őket. Az Rdealernél azonban nem kell sokat kutatnánk ezen információk után. A felső menüből rögtön ki fog tűnni egy „kapcsolat” menüpont. Erre kattintva azonnal megkapjuk az email címüket, a telefonszámukat és azt is, hogy merre találhatók a székhelyeik. A vásárlás menete pedig kicsit különbözik attól, amit más webshopoktól megszokhattunk, de ez sem fog különösebb gondot okozni senkinek. Az itt található termékeket nem a kosarunkba kell helyeznünk ahhoz, hogy megvásároljuk őket. Egyszerre egy termékre tudunk ajánlatot kérni, ami teljesen megérthető, hiszen nem apró tételekről beszélünk. Lehetőségünk van azonban egy szívecskével megjelölni azokat a gépeket, amiket később meg akarunk még vásárolni, így ezeket is elmenti a rendszer.

Ha pedig megvan, hogy mely termékek az ideálisak számunkra, akkor egy gombnyomással fel is hívhatjuk őket. Nekem nagyon tetszett ez a megoldás, mert így sokkal könnyebben meg tudunk beszélni minden részletet a vásárlással kapcsolatban. Nem mindegy az sem, hogy miként fogják ezt eljuttatni hozzánk, úgyhogy arra is lesz lehetőségünk, hogy erről kifejtsük, hogy mik a preferenciáink. Ha személyesen is meg szeretnénk nézni az általunk vásárolt termékeket, akkor ezt a tapolcai székhelyükön tehetjük meg. Mint már mondtam, ez is fel van tüntetve a „kapcsolat” menüpont alatt.

Nagyon örülök, hogy rákattintottam a Dealer – Gastro & Ice Dealer feliratra. A Rdealer számomra egy olyan alternatívát tudott nyújtani, amelynek segítségével nem kellett halogatnom az álmaim megvalósítását csak azért, mert éppen nem volt elég pénzem. Ezért másoknak is szívből ajánlom és remélem hasonló sikereket tudnak majd elérni a segítségével.