Magyar

DSLR esküvői videó, filmkészítés

Különböző szakmai oldalakon a következő Magyarországra jellemző kategóriákat lehet megtalálni esküvői videózás címszó alatt:

 
1. Tudósító, Történetmesélő stílus (Storytelling)
Szövegre épülő film, a pár és a násznép aktív részvételével. A szertartásokból látható-hallható egy rövidített, élvezhető hosszúságú rész, úgymint: bevonulás, pár-, násznép köszöntése, egy kifejtős gondolat a házasságról, a párról, aminek van eleje és vége, a pár összeadása, és a kivonulás.
Az eseményváltásokkor sok élőhang hallható, például a templomhoz érkezvén a pár a kamerába nevetve elmondja az utolsó kívánságát, mint még szabad emberek. Továbbá a lakodalom alatt a násznép jókívánságot mond a kamerába, sztorikat elevenít fel a párról, vagy valamelyik tagjáról, a pár pedig elmeséli a megismerkedésük, lánykérésük történetét. Ill. utólagos narráció is előfordulhat, a már kész film megtekintése közben a pár “rendezői-szereplői szemmel” végigkommentálja a filmet az utómunka-stúdióban, ami rögzítésre kerül és a DVD-re alternatív hangsávként kerül fel.
A végtermék 40-80 perces szerkesztett esküvői videó.
Előnye, hogy megismerjük a párt a saját megszólalásaikon, ill. a násznép sztorijain keresztül, hátránya, hogy van akit feszélyez a kamerába történő jókívánság-mondás, de aki nem szeretne mesélni, azt nem is szabad erre kérni.

 

2. Zsurnaliszta vagy Dokumentarista stílus (Documentary)
Többnyire ez a vágatlan felvételek átadását jelenti, vagy minimális utómunka történik, hozzáadott zenei aláfestéssel. Az esküvői videós követi a nap eseményeit, dokumentálja azokat és az ő kreativitásán múlik, hogy milyen az átadott anyag élvezhetősége, hiszen korlátozott az utómunka (szerkesztés, zene…).
A végtermék 3-5 óra esküvői videó.
Előnye, hogy költségtakarékos, hátránya, hogy hosszú és nem túl élvezetes.


3. Mozi – szerű (cinematic, szinematográfia)
Gyönyörű felvételek, élénk színek, erős kontrasztok, kicsi mélységélesség, nagy felbontás. Mintha egy videóklipet néznék.
Pár éve terjedt el a Canon DSLR fényképezőgépek újítása, hogy videó felvételére is képesek. Ez azért nagy dolog, mert a fényképezőgép összes pozitív tulajdonságát (élénk színek, nagy fényerő, erős kontrasztok, kicsi mélységélesség, nagy felbontás) birtokolja a videó is.
Továbbá használható az összes fotós optika. Olyannyira népszerű lett, hogy Magyarországon a videóklipek 95%-át ezekkel a Canon fényképezőgépekkel készítik manapság. Reklámfilmeket, TV-sorozatokat és már mozifilmeket is – igaz, kis költségvetésűeket – forgatnak ezekkel.
És nem véletlenül az esküvői videózásban is elterjedt.
Hátránya, hogy a géptest nem éppen videózásra alkalmas ergonómiája nehézzé teszi a folyamatos, stabil kép rögzítését. Hiszen arrébb kell lépni a templomban például, képkivágást váltani, átfordulni a násznépre, élességet állítani, blendét korrigálni, és mindezt úgy, hogy közben hasznos legyen a felvétel, azaz ne remegjen, megmaradjon az élvezhetősége. Továbbá a hang rögzítése kiemelt figyelmet kíván az erre alkalmas operatőrtől.
Ebből adódóan a végtermék egy 4-20 perc hosszúságú szemet gyönyörködtető videóklip, minimális élőhanggal. Mindez utómunka-igényes.
Előnye a „vizuális orgazmus”, hátránya, hogy élőhang híján nem hallunk beszélő, gondolatot átadó embereket, nem igazán ismerjük meg magát az embert, így egyoldalúan csak a szemet kényezteti a film.


ÍRJATOK NEKÜNK! KÉRJETEK ÁRAJÁNLATOT!
Vegyétek fel velünk a kapcsolatot és
minden kérdésetekre választ kaptok!
hírlevél
Te már tervezed az esküvőt?
Iratkozz fel hírlevelünkre és maradjunk kapcsolatban!
Legutóbbi hírlevelünk
Kezdőlap Referenciák Partnerek GYIK Technika Akció Kapcsolat
Facebook
Esküvői videókészítés
Miért ez a videós? Az esküvői videós kiválasztása Az esküvői videós munkája
Technikai tulajdonságok
Hogyan készítünk mi DSLR esküvői videót? Esküvői videó vs. esküvői mozi
Stíluskereső
Pörgős Fiatalos Vidám Álomszép Tudatosan komponált zenefolyam Modern technológia
András István
www.valentinfilm.hu
info@valentinfilm.com
+36 (20) 383-0956
Copyright © 2013 valentinfilm.hu
Impresszum honlaptérkép
Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO